MVO-Prestatieladder

Maak uw duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar.

De MVO Prestatieladder is uniek, er is namelijk geen andere norm met MVO in een Managementsysteem.

Hiermee is het mogelijk om 33 MVO indicatoren door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders, voortdurend te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om met de juiste balans tussen People, Planet en Profit, duurzaam te ondernemen.


De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het certificaat maakt uw duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar.


Het systeem is geïnspireerd op internationaal geaccepteerde documenten, zoals de ISO 26000, de ISO 9001:2015, AA1000 en het Global Report Initiative (GRI). De opbouw van de norm is identiek aan de structuur van ISO 9001 en ISO 14001. Het is opgezet volgens de zogenaamde High Level Structuur, en hierdoor als Managementsysteem in te richten en te integreren met reeds bestaande Managementsystemen.


De MVO Prestatieladder wordt sinds 2010 in Nederland toegepast en is sinds 2015 ook internationaal erkend. MVO en duurzaamheid wordt door grote opdrachtgevers en de overheid gewaardeerd in aanbestedingen. Zo sluit de MVO Prestatieladder prima aan bij de CO2-Prestatieladder, waarbij beide normen elkaar ondersteunen.

Er zijn vijf niveaus in de MVO Prestatieladder te onderscheiden, waarbij niveau 1 en 2 opstapniveaus zijn en het certificaat 1 jaar geldig is. Vanaf niveau 3 is het certificaat 3 jaar geldig.

Hoe kunnen we je helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.